Vi tar det vi har, og lager... Gitar!

Det er sommerferie og godt med tid på hytta. Med bilen full av strandleker og sommerklær, ble det ikke plass til gitaren i år. Vel – da får vi lage en selv. Det er ganske så enkelt, og ungene blir gjerne med.

02 Gitar du trenger.jpg

En god sommerferie inneholder alt du trenger for å lage en gitar: Etter å ha drukket en boks med brus i sola og skiftet snøre på fiskestanga er du klar. Vi tar en tom brusboks og slår et hull i midten av bunnen med en spiker. Så fester vi nylonsnøret til en kort spiker, og trer snøret gjennom boksen fra undersiden. Det kan være litt vanskelig å få snøret ut gjennom drikkehullet i boksen, men det går litt lettere med en tang eller en pinsett.  

Nå er vi klar til å teipe boksen fast til ”halsen” på gitaren. En trelist på om lag en halvmeter fungerer fint som hals. En gren eller pinne kan også gjøre nytten. Vi teiper boksen fast med drikkehullet ned mot halsen. Så strammer vi nylontråden over halsen, og fester den til en spiker på baksiden. Vips så er gitaren ferdig.

For den viderekommende: Vi kan gjøre det litt lettere å spille ved å markere hvor tonene i en skala er. Da tar vi en penn og bruker øret. Start med åpen streng, og spill ”Lisa gikk til skolen” noen ganger. Når du har funnet ut hvor tonene skal være, markerer du med pennen der du trykker ned. Bruk en liten pappbit som plekter.

Du trenger:

  • En tom brusboks
  • To spiker
  • Teip
  • En halvmeter trelist – eller bare en gren
  • Ca. ti minutter