The Loom band

Huset flyter over av fargede strikker. Det siste årets farsott - Loom bands - minner egentlig mest om reguleringsstrikker. Det verste er imidlertid at de formerer seg raskere enn hybelkaniner.

Etter å ha pirket fram Loom-strikker fra sofaputer, bilseter, oppvaskmaskinen og oppi tastaturet på datamaskinen var jeg klar til å gjøre kort prosess. Forbud mot Loom band nå! Jeg var klar til å møte ungene, fulladet med gode argumenter om hvorfor søpla var neste stopp for deres kjære gummivenner. Akkurat i det jeg skal til å spre budskapet, kommer eldstejenta løpende. - Hør pappa! Dermed var jeg solgt. Loomboksen er superenkel helgemoro for familien, men den kan like gjerne brukes i barnehage og skole.

Slik lager du en Loom-box:

  • Finn fram en rundt 20-30 Loom-strikker. (Hvis du ikke finner noen, så let under sofaputa)
  • Lag en heklet lenke med doble strikker. Dette kan ungene bedre enn oss voksne. Null problem!
  • Finn en litt hard plastboks (f.eks. sjokadeboks). Lag et hull i bunnen på denne.
  • Stikk Loom-lenken gjennom hullet, og tre det gjennom en spiker eller lignende inne i boksen.
Loomband utside.png
 Fest Loom-lenken rundt en spiker eller noe lignende på innsiden av boksen.

Fest Loom-lenken rundt en spiker eller noe lignende på innsiden av boksen.

Slik spiller du på Loomboksen: Hold boksen mot øret (vær forsiktig med ørene!), stram strikken, og spill på strikken. Ta tak lenger inn på strikken for å få lysere tone. Loomboksen kan også brukes som tromme: Stram strikken og slipp den mot bunnen av boksen (ikke gjør dette mot øret).

Har du andre ideer til Loom-instrumenter - del de på Musikkdetektivens facebookside, så kan vi kanskje lage et Loom band...