#Savnerdenlyden 2 - bestefars slipestein, klar for en ny vals.

Alf Prøysen hørte vals når han dro slipesteinen. Vi hadde en sånn hjemme da jeg var liten - tung å dra og enda vanskeligere å stoppe når den først hadde fart.

I fjor sommer fant jeg slipestein bak sjåen. Der lå den etter at tidens tann hadde tatt knekken på stativet den hang på - langt i fra klar til å hjelpe danseglade til å ta seg en svingom.

Noen ledige ferietimer og en dose nysgjerrighet på hvordan den låt - bestefar sin slipestein - gjorde at jeg laget et nytt stativ. Første prøvesveiving sendte hyl og hvin ut over hele bygda. Jeg burde kanskje sendt ut et nabovarsel. Litt fett i opphenget fikset saken.

Så hang den der - litt lettere å dra 30 år senere - klar til å spille. Og spille gjør den! Jeg kunne ha lagt på noen instrumenter, men jeg syns den spiller så fint alene. Om det er vals eller ikke får du avgjøre selv.

Bestefars slipestein - klar til nye spilleoppdrag.